Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: تجهیزات انفرادی یکی از عوامل موثر در رزم زمینی هستند که موجب ارتقای توانمندی سربازان لشکر‌ها و یکان‌های حاضر در صحنه رزم می‌شوند.  اسلحه‌های انفرادی و سلاح‌های مخصوص نفرات در کنار سایر تجهیزات نقش مهمی در حفظ اقتدار کشور‌های درگیر نبرد و پیروزی آن‌ها در مقابل دشمنان خود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران اسلامی هم تا پیش از انقلاب اسلامی یکی از واردکنندگان اسلحه و سایر تجهیزات نظامی بود و سلاح‌های بسیاری را وارد می‌کرد. یکی از تسلیحات اسلحه‌های انفرادی و به ویژه اسلحه‌های تک تیرانداز بود که انواع روسی آن با نام‌های دراگانوف و سیمینوف به وفور در نیرو‌های مسلح کشورمان وجود داشت.  

اسلحه‌های تک تیرانداز به قدری اهمیت دارند که فرماندهان نظامی کشور‌های جهان به دنبال طراحی و ساخت این گونه تسلیحات هستند. البته باید به این نکته اشاره کرد که مسئولان دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران پس از پایان جنگ تحمیلی به سراغ این موضوع رفتند تا در حوزه طراحی و ساخت انواع سلاح‌های بومی به خودکفایی کامل برسند، پس آن‌ها رسیدن به خودکفایی را در دستور کار خود قرار دادند.

تفنگ‌های تک‌تیرانداز علاوه بر وارد کردن خسارت جدی می‌توانند جان نیرو‌های خودی را نیز در امان نگاه دارند؛ چرا که فرد مسلح توانایی اختفای کامل را دارد.

چشم صنایع بومی ایران به صادرات تسلیحات

ایران به طور رسمی از سال ۱۳۸۹ دچار تحریم‌های تسلیحاتی شد و این محدودیت‌ها با امضای برجام در سال ۹۴ به صورت داوطلبانه و با هدف نشان دادن حسن نیت ایران از سوی کشورمان پذیرفته شد. ۲۷ مهرماه امسال طبق توافق برجام محدودیت‌های تسلیحاتی یا تحریم تسلیحاتی ایران پایان پذیرفت و ایران قادر است تا انواع تسلیحات و تجهیزات نظامی را صادر و یا در صورت نیاز وارد کند.  

امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره لزوم استفاده از تجربه‌های دفاع مقدس در دوران کنونی گفت: هدف ما استفاده از تجربه بسیار مهم دفاع مقدس در حوزه تسلیح، تجهیز و آمادگی نیرو‌های مسلح است. این حق ماست که مانند همه کشور‌های دنیا نیاز‌های خود را تامین کنیم و آنچه دیگران نیاز دارند را از طریق صادرات برای آن‌ها تامین کنیم و یاوه گویی‌های ترامپ بر فعالیت صنایع دفاعی ما تاثیر ندارد و علاوه بر تامین نیاز‌های خود برخی از تسلیحات و تجهیزات را هم صادر کنیم.

یکی از نکاتی که امیر حاتمی نسبت به آن تاکید داشت این بود که ایران در حوزه تسلیحاتی و تجهیزاتی حتما نگاهی به صادرات خواهد داشت و در صورت نیاز به دیگر محصولات دفاعی، آن‌ها را از طریق دوستان خود تامین خواهد کرد.

اسلحه‌های تک‌تیرانداز ایرانی، گزینه صنایع دفاع ایران برای صادرات

متخصصان دفاعی کشورمان از سال های قبل تاکنون مشغول به طراحی و ساخت انواع اسلحه ها بودند و در حوزه ساخت اسلحه های تک تیرانداز نیز فعالیت داشتند. با بررسی و مطالعه مشخصات فنی این تسلیحات مشاهده می کنیم که این اسلحه ها یکی از گزینه های ایران برای صادرات به کشورهایی است که خواهان اسلحه های ایرانی هستند. 

تفنگ تک‌تیرانداز شاهر 

این تفنگ یکی از اسلحه‌های تک تیرانداز بومی و ساخت کشورمان است که سال ۱۳۹۱ در سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش طراحی و رونمایی شد.  

کالیبر: ۱۴/۵ میلی‌متری.

برد عملیاتی: ۴ کیلومتر.

وزن: ۲۲ کیلوگرم.

طول: ۱/۵ متر.

تعداد کاربران ضروری: ۳ نفر.

کارایی: قابلیت تخریب سنگر‌های بتنی، نفوذ به ادوات زرهی، بالگرد‌ها و تجمعات نفرات دشمن.

ویژگی خاص: این تفنگ قابلیت رقابت با اسلحه‌های سری M ۱۰۷ آمریکایی را دارد.

تفنگ تک‌تیرانداز هویزه

تفنگ تک‌تیرانداز هویزه یکی از اسلحه‌های ساخت صنایع دفاعی ایران است که ۲۶ مهرماه ۹۶  در نمایشگاه صنایع نظامی ایپاس (تجهیزات و تسلیحات پلیس) رونمایی و معرفی شد.  

سرعت دهانه آتشبار: ۸۳۰ متر بر ثانیه

طول لوله: ۷۴ سانتی متر

طول اسلحه: ۱۴۶ سانتی متر

برد اسلحه: ۱/۵ کیلومتر

وزن اسلحه: ۱۳ کیلوگرم

نوع خشاب: قابلیت استفاده از ۵ عدد تیر

دقت: ۱/۵ MOA یا دایره‌ای به قطر ۶۰ سانتی متر که در نمونه آمریکایی تقریبا دو برابر کمتر است.

ویژگی خاص: تعبیه ریل نصب سامانه‌های اپتیکی بر روی بدنه.

تفنگ تک‌تیرانداز حیدر

تفنگ تک‌تیرانداز حیدر از اسلحه‌های ساخت نیروهای مسلح کشورمان است که ۲۶ فروردین ماه سال ۹۶ و به مناسبت روز ارتش در سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش معرفی شد.

طول لوله: ۸۱/۲۸ سانتی‌متر

طول بدنه: ۳۳/۶ سانتی‌متر

طول کلی: ۱۱۴ سانتی‌متر.

وزن: ۱۷/۵ کیلوگرم

کالیبر ۱۲/۷ میلی متر.

برد مفید: ۱/۵ کیلومتر

برد مؤثر: ۲ کیلومتر.

بیشنیه برد: ۳ کیلومتر.

عمر لوله: تا شلیک ۵ هزار گلوله.

سرعت ابتدایی شلیک: ۱۷۳۴ متر در ثانیه

کارایی: قاتل خودرو‌های انتحاری و زرهی،  توان نابودکردن سنگر‌های مختلف، زره پوش‌های سبک، بالگرد‌ها و انواع اهداف زمینی.

ویژگی خاص: استفاده از مهمات مخصوص رسام و دودزا و  مسلح شدن خودکار پس از هر بار شلیک.

تفنگ تک‌تیرانداز باهر

این تفنگ تک‌تیرانداز یکی دیگر از تفنگ‌های تک تیرانداز ساخت سازمان جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش است که در سال ۱۳۹۴  رونمایی و به نیروهای مسلح تحویل داده شد.

وزن: ۶۲ کیلوگرم.

برد: ۴ کیلومتر.

کالیبر: ۲۳ میلی‌متر.

ویژگی‌های خاص: لوله بسیار بلند برای افزایش شتاب و دقت گلوله، نصب یک شعله پوش بزرگ و نصب بر روی بالگرد‌های نیرو‌های مسلح.

کارایی: انهدام سنگر‌های بتنی، برجک‌های دیده‌بانی و سامانه‌های راداری.

تفنگ تک‌تیرانداز تک تاب

تفنگ تک‌تیرانداز تک تاب نیز از دیگر تفنگ‌های تک‌تیرانداز ساخت صنایع دفاعی کشورمان است که از چند سال اخیر وارد سازمان رزم نیروهای مسلح کشورمان شده است.

کالیبر: ۲۰ میلی‌متر.

سرعت دهانه: ۱ هزار متر بر ثانیه.

برد مفید: ۱۷۰۰ متر.

برد موثر: ۲ هزار متر.

وزن اسلحه: ۲۲ کیلوگرم.

عمر اسلحه: ۵ هزار شلیک.

عمر لوله اسلحه: ۲ هزار و ۵۰۰ شلیک.

سیستم اپتیک: سیستم اپتیکی غدیر

ویژگی ‌خاص: مکانیزم عملکرد دستی و به صورت تک تیرانداز. 

کارایی خاص: انهدام بالگردها، تانک‌ها و خودرو‌های زرهی و همچنین نیرو‌های پیاده دشمن در فواصل دور.

منبع: الف

کلیدواژه: اسلحه های تک تیرانداز تفنگ تک تیرانداز نیرو های مسلح صنایع دفاع سانتی متر اسلحه ها میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۶۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟

 روز‌های گذشته اولین نمونه بومی سازی شده «۶سیلندر بنزینی خورجینی ۴لیتری» در پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی رونمایی شد.

بر اساس اعلام مدیران این پروژه، از ۳ پیش با توجه به شناسایی نیاز کشور به خودرو‌هایی همچون آفرود، شاسی بلند و سازمانی که بالغ بر ۱۰ هزار خودرو در سال بود، تصمیم گرفتند به دنبال ساخت نمونه‌ای داخلی باشند.

در این پژوهش بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی مختلف در بازه ۳ تا ۵ لیتری با چیدمان خورجینی را بررسی شده است، محصولات به‌روز ۱۳ سازنده نامی دنیا مورد هدف قرار گرفته و ۱۶ پارامتر سنجش عملکرد موتور‌ها بررسی شد که متناسب با خودرو‌های کشور باشد و شماتیکی از پراکندگی و کارآمدی آنها در این حوزه گزارش و در نهایت یک موتور انتخاب و بر روی خودرو هدف تست شد و در نهایت موتور مبنا انتخاب شد.

این موتور ۴ لیتری و ۶ سیلندر، فناوری روز دنیا است که در ساختار صنعت خودروسازی ایران قابل شناسایی بوده و امکان تعمیر و نگهداری آن را در کشور وجود دارد.

گشتاور بالا و قدرت زیاد در دوره‌های نسبتا پایین

علی قاسمیان مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه دلایل به ویژگی‌های این موتور اشاره کرد و گفت: ۲ مشخصه اصلی موتور‌های احتراقی توان و گشتاور است، توان برای ایجاد سرعت بیشینه و گشتاور نیز برای تامین کشش‌مناسب خودرو است، به عبارت دیگر ما آن را به عنوان قدرت موتور برای عبور از سربالایی و حمل بار می‌دانیم.

وی افزود: موتور‌های بنزینی عموما بر مبنای توان بالا طراحی می‌شوند، اما این موتور قابلیت دارد که گشتاور بالا و قدرت زیادی را در دوره‌های نسبتا پایین در اختیار راننده قرار دهد و این یک ویژگی خوب برای خودرو‌های پیکاپ، آفرودی، SUV (خودرو‌های شاسی بلند) و تاکتیکی برای عبور از مناطق شیب‌دار، صعب‌العبور و همچنین حمل بار‌های سنگین به حساب می‌آید. قاسمیان اظهار کرد: از آنجا که این موتور، یک موتور بنزینی است می‌تواند سرعت بالایی داشته و نیاز کاربر خود را رفع کند.

وی درخصوص سایر ویژگی‌های این موتور گفت: دوام بسیار بالا و خوش تعمیری از جمله ویژگی‌های بارز این موتور است، همچنین این موتور قابلیت کسب استاندارد آلایندگی یورو۵ و قابلیت ارتقا استاندارد آلایندگی به یورو۶ را دارد.

قاسمیان به ویژگی دیگر این موتور اشاره و تصریح کرد: با افزودن کیت‌های جانبی به همین موتور بدون هیچ تغییری تا ۲برابر توان و گشتاور فعلی توسط این موتور قابل تامین است که می‌تواند یک ویژگی مهم برای کاربری‌هایی خاص باشد. مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی توان این موتور ۲۳۶ اسب و گشتاور آن ۳۶۰ نیوتن‌متر است.

گفتنی است، در گذشته این موتور به ایران فروخته می‌شد، اما به دلیل تحریم‌ها فروش محصول قطع شد و تعمیر و نگهداری آن پشتیبانی نمی‌شد، در نتیجه اولین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی  ساخته شد، زیرا در حال حاضر مهندسین ایرانی امکان تولید موتور‌های کم حجم با مصرف کمتر را دارند.

نخبگان و متخصصان در این پروژه توانسته‌اند به حدود ۴۵ درصد دانش بومی ساخت موتور دست پیدا کنند که برای فاز اول پروژه بود، بررسی موتور مبنا بر اساس متالوژی با مدل‌های ۲ بعدی، ۳ بعدی و بر مبنای توانمندی داخلی انجام شد، این شبیه سازی بر مبنای ساخت بلوک آلومینیومی بود، اما به ساخت قالب‌های چدنی نیز دست پیدا کردند که در برنامه اولیه نبود.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • صبحگاه مشترک نیرو‌های مسلح در بوکان
  • صبحگاه مشترک نیرو‌های مسلح در بوکان برگزار شد
  • مدال برنز بر گردن تیرانداز آذربایجان شرقی
  • نیروهای مسلح استان بوشهر با تمام توان در حال خدمت هستند
  • فقط ۱۰ درصد توان نظامی «وعده صادق» عملیاتی شد
  • با ۵۰۰ میلیون تومان در کجای تهران می‌توان خانه رهن کرد؟
  • آیا با خرده های پاک کن می توان دوباره پاک کن ساخت؟ (فیلم)
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟
  • از ساخت بمب اتم توسط ایرانی‌ها ناراحتید؟ این بمب گوارای وجودشان