Web Analytics Made Easy - Statcounter

سلاح‌های انفرادی همواره در حوزه رزم زمینی یکی از عوامل تاثیرگذار در ارتقای قدرت سربازان لشکرها و یکان‌های این نیروست. مسئولان دفاعی کشورمان هم از سال‌های گذشته با هدف حرکت به سوی خودکفایی طراحی و ساخت انواع سلاح‌های بومی  از سلاح‌های سبک گرفته تا سلاح‌های سنگین را در دستور کار خود قرار دادند.

تولید طیف گسترده تسلیحات انفرادی با دانش بومی

یکی از مسائلی که همواره در ساخت تسلیحات بومی بسیار اهمیت دارد، حفظ اسرار و اطلاعات نطامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه یک اسلحه تا زمانی که اسرار ساخت و طراحی آن در اختفا بماند در برابر دشمنان کارایی دارد و پس از افشای جزئیات فنی دیگر مانند یک سلاح معمولی محسوب می‌شود که همه می‌توانند آن را تولید کنند.

یکی از مسائلی که همواره در ساخت تسلیحات بومی بسیار اهمیت دارد، حفظ اسرار و اطلاعات نطامی است. چراکه یک اسلحه تا زمانی که اسرار ساخت و طراحی آن در اختفاء بماند در برابر دشمنان کارایی دارد و پس از افشای جزئیات فنی دیگر مانند یک سلاح معمولی محسوب می‌شود که همه می‌توانند آن را تولید کنند.

سازمان صنایع دفاع، قطب تولید محصولات دفاعی

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که وظیفه اصلی تامین نیاز نیروهای مسلح را برعهده دارد با دارابودن چندین شرکت تخصصی در زمینه‌های ساخت تجهیزات مانند صنایع هوایی، خودرویی زرین خودرو، دریایی، هوافضا و چندین شرکت دیگر وظیفه تامین این نیاز را بر عهده دارد.

اما این توان هنگامی اهمیت پیدا می‌کند که وزارت دفاع با همکاری سازمان‌های جهاد خودکفایی سایر نیروهای مسلح مانند نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی طبق نیاز آن‌ها به طراحی و ساخت انواع تسلیحات نظامی به خصوص سلاح‌های خاص اقدام می‌کند. یکی از این تسلیحات تفنگ‌های رزم انفرادی مانند تفنگ‌های تک تیرانداز است که از عناصر تاثیرگذار در حوزه رزم زمینی به شمار می‌رود.

تفنگ‌های تک‌تیرانداز علاوه بر وارد کردن خسارت جدی می‌تواند جان نیروهای خودی را نیز در امان نگاه دارد چرا که فرد مسلح توانایی اختفای کافی را دارد.

ارتش‌های جهان چندین سال است که با سرمایه‌گذاری بر روی این نوع از سلاح به دنبال توسعه این نوع ادوات برای مقابله با خودروهای زرهی حرکت کرده‌اند که یکی از این کشورها جمهوری اسلامی ایران است.

تفنگ بومی شاهر، تیر خلاص بر پیشانی دشمن متجاوز

چندین سال بود که نیاز به داشتن یک تفنگ تیرانداز بومی قدرتمند با اطلاعات نظامی سری در نیروهای مسلح به شدت احساس می‌شد و به همین دلیل مسئولان امر به سراغ طراحی یک تفنگ تیرانداز با کلیبر سنگین رفتند که علاوه بر توانایی نابودی یکان‌های پیاده توانایی نابودی و انهدام تجهیزات دشمن مانند ادوات زرهی را نیز داشته باشند.  

نفنگ تک تیرانداز شاهر حاصل یکی از همین طراحی هاست که در سال ۱۳۹۱ و با حضور امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش رونمایی و به این نیرو تحویل داده شد.  

تفنگ شاهر، تفنگی خاص با بُرد ۴ کیلومتر

این سلاح در زمان خود با کالیبر ۱۴.۵ میلی‌متری برای نابودی نفرات و تجهیزات دشمن آن هم در فاصله ۴ کیلومتری ساخته و تحویل یگان‌های زمینی شد؛ شاهر وزنی بالغ بر ۲۲ کیلوگرم و طول بیش از یک و نیم متر دارد.

با توجه به مشخصات ارائه شده باید گفت که این سلاح برای عملیات موثر به بیش از یک نفر کاربر نیاز داشته و عموما در تیم‌های ۳ نفره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نخستین تفنگ تک‌تیرانداز سنگرشکن ایرانی

این سلاح قابلیت تخریب سنگرهای بتنی، نفوذ به ادوات زرهی، بالگردها و تجمعات نفری دشمن را دارد.

شاهر ایرانی در برابر رقیب آمریکایی

اسلحه‌های سری M۱۰۷ که توسط شرکت برت ساخته شده و امروزه در تعداد بالا در منطقه توسط نظامیان آمریکایی استفاده می‌شود می‌تواند یک انسان را در فاصله ۲ هزار متری هدف قرار دهد.

در برابر این اسلحه آمریکایی سرباز ایرانی مسلح به شاهر می‌تواند نفرات دشمن را از دو برابر این مقدار یعنی ۴ هزار متری هدف قرار دهد. این برتری فاحش سلاح ایرانی در برابر نمونه‌های سنگین غربی برتری نظامیان خودی را در هر رودرویی احتمالی تضمین می‌کند.

البته نباید این مسئله را فراموش کرد مهمات این سری از انواع مختلفی برخوردار بوده و در صورت استفاده از گونه‌های ضد زره و یا انفجاری می‌توان در همین بردهای بالا پاسخ شایسته‌ای به متجاوزان سوار بر بالگرد یا خودروهای زرهی سبک مثل گونه هامر داد. با وجود تمامی نکات مثبت در این سلاح باید گفت که تیراندازی در فواصل دور به علت اثرپذیری گلوله از شرایط جوی مثل دمای هوا و یا سرعت باید و همچنین اثر جاذبه زمین مورد اصابت قرار دادن هدف تا حدی مشکل خواهد بود.

2727

کد خبر 1394877

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ارتش جمهوری اسلامی ایران فناوری نظامی نیروهای مسلح تک تیرانداز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۱۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!

ایسنا/البرز یک مدرس و پژوهشگر معماری گفت: ویلاسازی در استان البرز به نحوی سرعت گرفته که حتی در نقاطی که از نظر معماری و آب و هوا سنخیتی برای ساخت ویلا ندارد، شاهد رشد ساخت و ساز هستیم. نمونه این موضوع در مناطقی از ماهدشت کرج است که درخت و رودخانه‌ای ندارد ولی با ایجاد فضای سبز مصنوعی، شهرک‌سازی ویلایی را شاهد هستیم.

علی شجاعی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر مطلب فوق ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

این مدرس دانشگاه درباره چگونگی حفظ بافت روستایی اظهار کرد: خوشبختانه غالب روستاها شامل طرح هادی هستند و توسط بنیاد مسکن در قالب طرح هادی الزاماتی برای رعایت نوع ساخت و ساز و بازسازی به سبک روستایی وجود دارد. ممکن است در تمام روستاها این ضوابط رعایت نشود اما در بیشتر روستاها این معیارها را داریم.

وی افزود: به عنوان مثال در روستاهای نمونه گردشگری که در مرکز توجه هستند، در حفظ بافت بومی و روستایی بهتر عمل شده است. ولی جاهایی که از تمرکز خارج بوده و نظارت کمتر بوده موارد نقض دیده می‌شود و توجه به مصالح بومی و فرم ساخت که منطبق با معماری بومی منطقه باشد وجود ندارد. نمونه این امر هم می‌توان به منطقه ماهدشت و یا در کردان که عیناً مشخص است، اشاره کرد.

شجاعی ادامه داد: اما در روستاهایی که به عنوان نمونه گردشگری انتخاب شده‌اند، قوانین بهتر اجرا شده و می‌بینیم که پایبندی به بافت روستا و نگهداری بافت روستایی بهتر رعایت شده است. اگر روی روستاها تمرکز داشته باشیم و پایبند به طرح‌های هادی باشیم، بیشتر می‌توانیم از بافت‌های بومی و با اصالت روستایی محافظت کنیم.

این پژوهشگر با اشاره به ساخت‌وساز در مناطقی که درخت و رودخانه‌ ندارد، ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی
  • مدال برنز بر گردن تیرانداز آذربایجان شرقی
  • «پایتخت ۷» با بازیگران بومی ساخته می‌شود
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | این بزرگراه شرق تهران را از دست کامیون های سنگین خلاص می کند
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت